Dinar za inkubator

8_2591_2179_jedandinarGrad Niš i Kompanija “Don Don”, odnosno niški “Žitopek”, potpisali su ugovor o saradnji u Gradskoj kući i započeli humanitarnu akciju “Dinar za inkubator” u koju ključnu ulogu igraju građani.

 

 

U naredna tri meseca, od 1. decembra do 1. marta po dinar od svakog kupljenog belog ili rezanog hleba biće opredeljen za inkubator koji će biti doniran Dečjoj internoj klinici niškog Kliničkog centra.
Prvi decembar – Dan borbe protiv HIV-A

8_2589_2177_hivaidsPrevencijom, edukacijom i dizanjem svesti borimo se protiv HIV-a, ali i diskriminacije ljudi koji žive sa ovim virusom. Grad Niš u svom Savetu za ljudska i manjinska prava podržao je borbu protiv diskriminacije obolelih, rekao je Gradonačelnik povodom današnjeg dana.
Novi ambasador Južne Koreje u Srbiji Njegova ekselencija Li Do-Hon posetio Niš

8_2590_2178_ambjkorNovi ambasador Južne Koreje u Srbiji Njegova ekselencija Li Do-hon posetio je Niš, tom prilikom sastao se sa gradonačelnikom Niša prof. dr Zoranom Perišićem i predstavnicima fabrike Jura i Šin Von. Osim ekonomske saradnje, Niš i Južna Koreja bi mogli da sarađuju u oblasti kulture. Ovo je dogovoreno prilikom prve posete Nišu novog ambasadora Južne. Fabrike “Jura” i “Šin Von” ovde dobro posluju. Upravo to je bio razlog da novi ambasador Južne Koreje Li Do-hun u Srbiji, za svoju prvu radnu posetu odabere Niš. Dovođenje novih investitora u grad je glavni cilj saradnje sa ovom azijskom zemljom. Međutim, da bi se narodi međusobno bolje razumeli, neophodna je i saradnja u oblasti kulture, rekao je gradonačelnik Niša.