1

Свечано је отворена канцеларија Радне групе за најнеразвијенија и маргинална подручја Србије

10_2581_2168_uprskancУ седишту Управе за пољопривреду и развој села, свечано је отворена канцеларија Радне групе за најнеразвијенија и маргинална подручја Србије, који постоји при Одбору за пољопривреду, шумарство и водопривреду Народне скупштине. Иницијатор овог пројекта је народни посланик Милија Милетић, који се у свом раду нарочито залаже за решавање битних питања везаних за пољопривреднике са територије југа Србије. “Познато је да је ситуација у овом делу наше земље изузетно тешка и циљ ми је да преко ове канцеларије омогућим грађанима и представницима локалних самоуправа које гравитирају ка Нишу као регионалном центру, да лакше приступе са својим програмима и пројектима ресорним министарствима”, изјавио је Милетић.

“Ова канцеларија је замишљена као место где грађани могу у директној комуникацији са народним послаником Милијом Милетићем да изнесу своја мишљења о одређеним питањима из области пољопривреде и руралног развоја. Циљ овакве комуникације је подстицање и развој сарадње посланика и грађана, чиме се грађанима приближавају скупштински рад и активност а повећава одговорност изабраних представника према народу” – нагласио је помоћник Градоначелника Града Ниша, Проф. др Јован Стојковић.

Отварању је, као домаћин новоотворене кацеларије присуствовао и начелник Управе за пољопривреду и развој села Саша Стоиљковић, који је истакао да ће стално присуство представника Радне групе у седишту Управе, утицати на побољшање комуникације са министарствима и Владом, што ће се позитивно одразити на будући рад и веће учешће у развојним програмима и пројектима у области пољопривреде и руралног развоја.