Svečano je otvorena kancelarija Radne grupe za najnerazvijenija i marginalna područja Srbije

10_2581_2168_uprskancU sedištu Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, svečano je otvorena kancelarija Radne grupe za najnerazvijenija i marginalna područja Srbije, koji postoji pri Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine. Inicijator ovog projekta je narodni poslanik Milija Miletić, koji se u svom radu naročito zalaže za rešavanje bitnih pitanja vezanih za poljoprivrednike sa teritorije juga Srbije. “Poznato je da je situacija u ovom delu naše zemlje izuzetno teška i cilj mi je da preko ove kancelarije omogućim građanima i predstavnicima lokalnih samouprava koje gravitiraju ka Nišu kao regionalnom centru, da lakše pristupe sa svojim programima i projektima resornim ministarstvima”, izjavio je Miletić.

“Ova kancelarija je zamišljena kao mesto gde građani mogu u direktnoj komunikaciji sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem da iznesu svoja mišljenja o određenim pitanjima iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Cilj ovakve komunikacije je podsticanje i razvoj saradnje poslanika i građana, čime se građanima približavaju skupštinski rad i aktivnost a povećava odgovornost izabranih predstavnika prema narodu” – naglasio je pomoćnik Gradonačelnika Grada Niša, Prof. dr Jovan Stojković.

Otvaranju je, kao domaćin novootvorene kacelarije prisustvovao i načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Saša Stoiljković, koji je istakao da će stalno prisustvo predstavnika Radne grupe u sedištu Uprave, uticati na poboljšanje komunikacije sa ministarstvima i Vladom, što će se pozitivno odraziti na budući rad i veće učešće u razvojnim programima i projektima u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.