Potpisan ugovor o saradnji između Grada Niša, organizacije Help i KPZ-a Niš

image_pdfimage_print

8_2577_2164_helpkpzU kabinetu gradonačelnika Niša danas je potpisan ugovor o saradnji između Grada Niša, organizacije Help i KPZ-a Niš o saradnji na komponenti projekta “Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji”.

Deo ovog projekta je usmeren na stvaranje mogućnosti za zapošljavanje marginalizovane grupe osuđenika koji kaznu služe u Kazneno popravnom zavodu u Nišu. Help će podržati 10 osuđenika sa teritorije Niša, nakon perioda izvršenja kazne, sa ciljem resocijalizacije kroz pomoć u započinjanju poslovne delatnosti. Pored pojedinačnih donacija, biće opremljene krojačka i zanatska radionica KPZ-a Niš održane radionice integracije osuđenika po izvršenju kazne, i dodatno stručno obrazovanje i obuka osuđenika i zaposlenih u Kazneno popravnom zavodu Niš.

Porodicama osuđenika, korisnika projekta, biće pružena psiho-socijalna pomoć i podrška u procesu resocijalizacije.

Opšti cilj projekta je uključivanje marginalizovanih i socijalno ugroženih grupa stanovništva u društveni i ekonomski život zemlje i smanjenje siromaštva među ciljnim grupama. Glavne aktivnosti će se koncentrisati na otvaranje novih radnih mesta putem pomoći grantovima u opremi malim biznisima i kooperativama, obezbeđivanje poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja kao i organizovanje tematskih radionica i pratećih aktivnosti umrežavanja podržanih korisnika iz marginalizovanih grupa i relevantnih institucija i organizacija.

Možda Vas zanima i sledeće...