Prezentacija Izveštaja Evropske komisije o napretku naše zemlje

image_pdfimage_print

U Gradskoj kući danas je održana prezentacija Izveštaja Evropske komisije o napretku naše zemlje kada je u pitanju integracija ka Evropskoj uniji. Izveštaj o napretku prezentovao je zamenik šefa misije EU u Srbiji gospodin Oskar Benedikt. napredakeu

 Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je da “smo veoma ponosni na činjenicu da smo dobili visoke ocene od strane Evropske komisije, kao država koja vredno i odgovorno ispunjava obaveze na putu integaracije ka Evropskoj uniji.

Podatak da smo najbolje prošli od svih zemalja regiona kada je reč o Izveštaju Evropske komisije predstavlja dodatni razlog da budemo zadovoljni postignutim, ali i da moramo uvažiti činjenicu o tome da postoje mnoge oblasti u kojima nije urađeno dovoljno”, rekao je gradonačelnik i dodao da ovaj Izveštaj pokazuje da Evropska unija poštuje borbu koju Srbija vodi protiv korupcije i organizovanog kriminala i u tom smislu nalazimo se na pravom putu, a mislim da odlučnost i zalaganje koju pokazuje Vlada republike Srbije , nedvosmisleno pokazuje da i u ovom segmentu možemo postići još bolje rezultate.

Premijer Srbije gospodin Aleksandar Vučić nedavno je komentarišući izveštaj Evropske komisije rekao da “Srbija ne želi nikakve sukobe, nikakve nemire, već saradnju u regionu i da neće biti faktor nestabilnosti” i što je posebno važnije za sve nas, premijer Vučić najavio je još bolji izveštaj Evropske komisije sledeće godine, ” zaključio je gradonačelnik Perišić.

U drugom delu skupa prezentovana je i Strategija proširenja EU, a svi zainteresovani imali su priliku da u otvorenoj debati dobiju odgovore na sva pitanja vezana za proširenje EU.

 U Salonu 77 u niškoj Tvrđavi u sklopu ove prezentacije održana je i izložba stripova poznatih srpskih autora, koji su put Srbije ka Evropskoj uniji predstavili na sebi svojstven način, crtežom i porukom koju u sebi nosi.

Možda Vas zanima i sledeće...