Презентација Извештаја Европске комисије о напретку наше земље

image_pdfimage_print

У Градској кући данас је одржана презентација Извештаја Европске комисије о напретку наше земље када је у питању интеграција ка Европској унији. Извештај о напретку презентовао је заменик шефа мисије ЕУ у Србији господин Оскар Бенедикт. napredakeu

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је да “смо веома поносни на чињеницу да смо добили високе оцене од стране Европске комисије, као држава која вредно и одговорно испуњава обавезе на путу интегарације ка Европској унији.

Податак да смо најбоље прошли од свих земаља региона када је реч о Извештају Европске комисије представља додатни разлог да будемо задовољни постигнутим, али и да морамо уважити чињеницу о томе да постоје многе области у којима није урађено довољно”, рекао је градоначелник и додао да овај Извештај показује да Европска унија поштује борбу коју Србија води против корупције и организованог криминала и у том смислу налазимо се на правом путу, а мислим да одлучност и залагање коју показује Влада републике Србије , недвосмислено показује да и у овом сегменту можемо постићи још боље резултате.

Премијер Србије господин Александар Вучић недавно је коментаришући извештај Европске комисије рекао да “Србија не жели никакве сукобе, никакве немире, већ сарадњу у региону и да неће бити фактор нестабилности” и што је посебно важније за све нас, премијер Вучић најавио је још бољи извештај Европске комисије следеће године, ” закључио је градоначелник Перишић.

У другом делу скупа презентована је и Стратегија проширења ЕУ, а сви заинтересовани имали су прилику да у отвореној дебати добију одговоре на сва питања везана за проширење ЕУ.

 У Салону 77 у нишкој Тврђави у склопу ове презентације одржана је и изложба стрипова познатих српских аутора, који су пут Србије ка Европској унији представили на себи својствен начин, цртежом и поруком коју у себи носи.

You may also like...