1

Протокол о сарадњи између Града Ниша, СРПСКО-РУСКОГ хуманитарног центра и Универзитета у Санктпетербургу

У Градској кући, потписан је и протокол о сарадњи између Града Ниша, српско-руског хуманитарног центра и Универзитета у Санктпетербургу.
protokolПредмет овог Споразума је уједињење стручњака страна потписница са циљем оснивања ефикасаног система обуке специјалиста и спровођења истраживања са ангажовањем високо квалификованих стручњака у области заштите од пожара, превенције и ликвидације ванредних ситуација.
Сарадња у оквиру овог споразума подразумева отварања представништа Санктпетербуршког Универзитета у Нишу на бази Српско-руског хуманитарног центра.
– размена радног искустава, информације о нормативним актима у области припреме, усавршавања и повећавања квалификације кадрова;
– узајамна размена научно-техничких информација по питањима деловања јединица ватрогасно-спасилачких служби;
Представници МУП-а и Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације уручили су награде учесницима спасилачких операција из Русије, Ниша и Ужица. Представници српске Краљевске Академије, координатору Српско-руског хуманитарног Центра у Нишу Виктору Викторовићу Сафјанову и помоћнику министра унутрашњих послова Предрагу Марићу, захвалили су на досадашњем ангажовању, уручивањем златних медаља са ликом Николе Тесле.