1

“Унапређење социјалног дијалога”

dosadnoУ марту ове године започело је спровођење твининг пројекта „Унапређење социјалног дијалога“, који финансира Европска унија кроз средства ИПА 2012. Главни корисници пројекта су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Национални социјално-економски савет, Савез самосталних синдиката, Уједињени грански синдикати „Независност“, Унија послодаваца Србије и локални социјално-еконономски савети.

Пројекат има за циљ да оснажи социјални дијалог и омогући да он постане инструмент којим ће Република Србија остварити економски развој и унапредити услове рада ближом хармонизацијом са међународним и стандардима рада Европске уније.

Током трајања пројекта, до марта 2016. године, експерти из Словачке ће помагати Министарству рада, запошљавања и социјалне политике и локалним социјално-економским саветима да развију капацитете у смислу хармонизације законодавства у области рада са стандардима ЕУ, као и у погледу спровођења ефективног социјалног дијалога на националном и локалном нивоу.

14. октобра 2014. Године одржан је радни састанак експерата из Словачке и локалног социјално-економског савета Града ниша, на коме су представљени досадашњи резултати пројекта и направљни планови за будући рад.