“Унапређење социјалног дијалога”

image_pdfimage_print

dosadnoУ марту ове године започело је спровођење твининг пројекта „Унапређење социјалног дијалога“, који финансира Европска унија кроз средства ИПА 2012. Главни корисници пројекта су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Национални социјално-економски савет, Савез самосталних синдиката, Уједињени грански синдикати „Независност“, Унија послодаваца Србије и локални социјално-еконономски савети.

Пројекат има за циљ да оснажи социјални дијалог и омогући да он постане инструмент којим ће Република Србија остварити економски развој и унапредити услове рада ближом хармонизацијом са међународним и стандардима рада Европске уније.

Током трајања пројекта, до марта 2016. године, експерти из Словачке ће помагати Министарству рада, запошљавања и социјалне политике и локалним социјално-економским саветима да развију капацитете у смислу хармонизације законодавства у области рада са стандардима ЕУ, као и у погледу спровођења ефективног социјалног дијалога на националном и локалном нивоу.

14. октобра 2014. Године одржан је радни састанак експерата из Словачке и локалног социјално-економског савета Града ниша, на коме су представљени досадашњи резултати пројекта и направљни планови за будући рад.

You may also like...