Тура трофеја лиге шампиона 15.октобра у Нишу

_trofejПрослављени фудбалер са ових простора Дејан Савићевић биће амбасадор Туре трофеја која 15. октобра стиже у Ниш у “Шампионском аутобусу”.

Уочи Туре трофеја УЕФА Лиге шампиона коју представља “UniCredit”, која ће се одржати 15. октобра у Нишу, представници Града Ниша и UniCredit Банке су одржали конференцију за медије којом су најавили овај спектакуларни догађај и амбасадора Туре трофеја.

Дејан Савићевић, је једна од највећих југословенских легенди фудбала, који је два пута током своје успешне каријере освајао трофеј најпрестижнијег европског клупског фудбалског такмичења ће бити промотер овог догађаја.

Тура трофеја је већ посетила главне градове Словачке и Аустрије где је преко 15.000 посетилаца добило прилику да се слика са “ушатим” пехаром, а тренутно је на путу ка Загребу, где ће грађани Хрватске имати прилику да сликају са њим од 10. до 12. октобра. Након тога, последња станица овогодишње Туре трофеја је управо Србија, где ће оригинални трофеј, у периоду од 14. до 19. октобра, бити изложен у три града, и то у Новом Саду, Нишу и Београду. Пехар ће у Нишу бити изложен на централном градском тргу, где ће посетиоци моћи да се сликају са овим трофејом И промотером Дејаном Савићевићем.
kucaГрадско веће данас је једногласно усвојило решење о утврђивању Предлога одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Ниша за 2014. годину.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић који је председавао седницом рекао је да се ради о техничком ребалансу, како би се обезбедила средства за плаћање обавеза из ове године.

“У претходном периоду Град је плаћао раније преузете обавезе па је овај технички ребаланс неопходан како би се обезбедиле позиције са којих би се вршило плаћање доспелих обавеза из ове године. Очекујемо убудуће и повећање прихода пре свега на основу процеса легализације објеката, али и повећањем фискалне дисциплине и смањењем сиве економије”.

Обим буџета се мења и увећава за 378 милона динара или 3,9 одсто.

На седници Градског већа једногласно је усвојено и решење о давању сагласности на измену програма пословања ЈП Завод за урбанизам.

Према најави градоначелника о ребалансу буџета биће расправљано у Скупштини града 14. октобра када ће на дан ослобоћења Ниша у Другом светском рату бити одржана најпре свечана, а затим и радна седница скупштине.