Народна кухиња почела са радом

image_pdfimage_print

Народна кухиња у Нишу, после паузе од годину дана, поново је почела са радом. Оброци се припремају у кухињи Студентског центра Ниш (СЦ), а као и раније, јело ће бити достављано корисницима на осам пункотова у граду од 9 до 12 сати.

Студентски центар, који је кувао топле оброке за народну кухињу до августа прошле године, изабран је у преговорачком поступку, након што се, претежно због неисплативости посла, нико није јавио на јавни тендер који је расписала организација Црвеног Крста у Нишу.

narodnakuhinja У међувремену, социјално најугроженијим Нишлијама у два наврата дељени су пакети суве хране и прехрмабених намирница.

 Право на топли оброк са “народног казана” у Нишу, после пооштравања критеријума, уместо ранијих више од 6.000 људи, сада има око 2.000 грађана.

 Почетку рада народне кухиње присутвовао је министар за рад, борачка и социјална питања, Александар Вулин, а у име града почетак рада народне кухиње испратио је заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић и ресорни већник Бранислав Ранђеловић.

 Данас се обележава и Међународни дан старих, али и пола века година постојања Клинике за стоматологију, па је министар Вулин присуствовао на овој клиници пуштању у рад операционог стола, донације вредне 20.000 евра.

 Поводом 1. октобра, међународног дана старих, ова клиника ће, на иницијативу министра Вулина, свим старијима од 65 година, уз потврду Центра за социјални рад да су корисници новчане помоћи, омогућити бесплатан преглед и израду протеза од данас до 31. октобра.

You may also like...