Potpisani ugovori o donaciji sa Nemačkom organizacijom “Help”

image_pdfimage_print

U Gradskoj kući u Nišu danas su potpisani ugovori o donaciji sa korisnicima programa podrške smanjenju siromaštva i zapošljavanju nemačke organizacije Help.

 cccc,helpU petom projektu nemačke organizacije Help u Nišu “Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji” ove godine odobrena je 21 pojedinačna donacija i osnivanje tri kooperative, odnosno udruženja za reciklažu, proizvodnju komposta i unapređenje stanovanja.

 U okviru projektne komponente podrške preduzetnicima i zapošljavanju 21 grant vrednosti od 1.200,00 do 2.400,00 evra dobiće pet žena i 16 muškaraca. Novi preduzetnici će se najviše baviti uslužnim delatnostima (7 reciklažnih, 4 poljoprivredne i 1 zanatska delatnost). U okviru ovog projekta prošle godine u Nišu su podržana 24 korisnika.

 Pored korisnika pojedinačnih grantova, ugovore o donaciji potpisali su i predstavnici tri kooperative, sa najmanje 24 člana. U okviru podrške razvoju kooperativa, u Nišu su osnovana tri udruženja: Udruženje za reciklažu “Reciklažni eko centar”, Udruženje za proizvodnju komposta “Eko-humus” i Udruženje za građevinske radove “Mahala 1”. Kooperative će takođe do kraja godine dobiti opremu za obavljanje delatnosti za koje su se registrovale prosečne vrednosti 15.000 evra.

Možda Vas zanima i sledeće...