Obezbeđeno normalno funkcionisanje javne rasvete u gradu

image_pdfimage_print

“Grad Niš će danas uplatiti oko 30 miliona dinara, a u narednih 10 dana još toliko”, rekao je danas zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković novinarima u Gradskoj kući i naglasio da se isključenje javne rasvete ne sme ponoviti.

 kuca“Upozorenja je bilo prethodnih dana, ali niko nije očekivao da će javna rasveta biti isključena u nedelju uveče kada niste u mogućnosti da reagujete i sprečite posledice”, rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da su “Iz EPS snabdevanja mogli da sačekaju današnji dan i našli bi rešenje”.

 Kada je u pitanju opšta bezbednost iznenadno isključenje javne rasvete nije prouzrokovalo bilo kakve posledice.

 Zamenik gradonačelnika je rekao da je dug nastao zbog slabog priliva sredstava u budžet i kreditnog zaduženja grada iz ranijeg perioda.

 On je podsetio da je ranija gradska vlast kreditno zadužila grad za 27 miliona evra, da su krediti dospeli 2013. godine i da su uzimani pod jako nepovoljnim uslovima.

 Nišu je potrebno oko 45 miliona mesečno za tekuću potrošnju i otplaćivanje duga prema EPS snabdevanju i otplaćivanje dugova iz prethodnih godina za struju, prema rečima zamenika gradonačelnika, grad izvršava svoje obaveze prema prilivu sredstva nastojeći da ne ugrozi i druge funkcije koje su zakonska obaveza.

Možda Vas zanima i sledeće...