Обезбеђено нормално функционисање јавне расвете у граду

image_pdfimage_print

“Град Ниш ће данас уплатити око 30 милиона динара, а у наредних 10 дана још толико”, рекао је данас заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић новинарима у Градској кући и нагласио да се искључење јавне расвете не сме поновити.

 kuca“Упозорења је било претходних дана, али нико није очекивао да ће јавна расвета бити искључена у недељу увече када нисте у могућности да реагујете и спречите последице”, рекао је заменик градоначелника и додао да су “Из ЕПС снабдевања могли да сачекају данашњи дан и нашли би решење”.

 Када је у питању општа безбедност изненадно искључење јавне расвете није проузроковало било какве последице.

 Заменик градоначелника је рекао да је дуг настао због слабог прилива средстава у буџет и кредитног задужења града из ранијег периода.

 Он је подсетио да је ранија градска власт кредитно задужила град за 27 милиона евра, да су кредити доспели 2013. године и да су узимани под јако неповољним условима.

 Нишу је потребно око 45 милиона месечно за текућу потрошњу и отплаћивање дуга према ЕПС снабдевању и отплаћивање дугова из претходних година за струју, према речима заменика градоначелника, град извршава своје обавезе према приливу средства настојећи да не угрози и друге функције које су законска обавеза.

You may also like...