1

Градоначелник Града Ниша

Градоначелник Града Ниша

Град Ниш послао је багер Текији, насељу крај Кладова које се још бори са последицима недавних поплава.

Градоначелник Ниша каже, да је у Текији ситуација и даље алармантна, због клизишта које је цело брдо повукло на доле и да ће им помоћ Градске топлане и Нискоградње у наредних недељу дана добро доћи. У оквиру хумантиране акције отклањања последица од невремена, Град Ниш учествује у помоћи и обнови Текије, местo удаљено више од 25 километара од Кладова, које је због обилних падавина и клизишта претрпело велике штете. Град Ниш је из локалног буџета издвојио око 20 милиона динара за помоћ угроженима од мајских поплава. Послати су и хуманитрани конвоји за Трстеник, Јагодину, Параћин, Свијалнац, Љиг и Обреновац.




Наше улице, наш избор

8_2542_2130_biciklistiНеколико стотина бициклиста и возача ролера учесвовало је у Првом нишком бициклистичком дефилеу. Организован је под мотом “У граду без аутомобила” у оквиру Европске недеље мобилности која се обележева у преко 1500 градова Европе. Чистији јавни простор и ваздух основне су идеје ове европске кампање.

Под геслом “Наше улице, наш избор” бициклисти и возачи ролера различитих генерација, били су у подневним сатима господари централне градске зоне. Кампања се сваке године организује од 16. до 22. септембра, а њен циљ је да подстакне локалне власти широм Европе да спроведу и унапреде мере одрживог превоза и позову ширу јавност да испроба алтернативне видове транспорта.

Акцији се прикључило преко 400 љубитеља бициклизма и осталих спортова који су своје вештине демонстрирали у пешачким зонама.

Међу учесницима манифестације био је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић који је стигао на свом бициклу”. Сат времена вожње бицикла ме релаксира и након тога се боље осећам. као кардиолог могу да препоручим грађанима да нађу физичку активност примерену здравственом стању и годинама” рекао је Градоначелник




Спортска екипа Синдиката Скупштине града Ниша освојила 6. место

8_2541_2129_sportskeigreСпортска екипа Синдиката Скупштине града Ниша вратила се са јубиларних 40. Спортских сусрета Синдиката управе Србије са освојеним 6. местом. Тим поводом, сусрели су се са градоначелником проф. др. Зораном Перишићем, како би им градоначелник честитао на успеху.

Градоначелник је искористио прилику да продискутује са својим запосленима о актуелној ситуацији, као и о могућностима за унапређење стања у граду, како би њихов посао био још ефикаснији за грађане Ниша. Учествовало је 36 екипа из управа градова и општина из свих крајева Србије, као и екипе других државних инстритуција. Екипа Ниша је ове године ушла у круг најуспешнијих екипа, резултат је одличан, у поређењу са бројношћу, саставу и уиграношћу екипама које су боље рангиране