1

Наше улице, наш избор

8_2542_2130_biciklistiНеколико стотина бициклиста и возача ролера учесвовало је у Првом нишком бициклистичком дефилеу. Организован је под мотом “У граду без аутомобила” у оквиру Европске недеље мобилности која се обележева у преко 1500 градова Европе. Чистији јавни простор и ваздух основне су идеје ове европске кампање.

Под геслом “Наше улице, наш избор” бициклисти и возачи ролера различитих генерација, били су у подневним сатима господари централне градске зоне. Кампања се сваке године организује од 16. до 22. септембра, а њен циљ је да подстакне локалне власти широм Европе да спроведу и унапреде мере одрживог превоза и позову ширу јавност да испроба алтернативне видове транспорта.

Акцији се прикључило преко 400 љубитеља бициклизма и осталих спортова који су своје вештине демонстрирали у пешачким зонама.

Међу учесницима манифестације био је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић који је стигао на свом бициклу”. Сат времена вожње бицикла ме релаксира и након тога се боље осећам. као кардиолог могу да препоручим грађанима да нађу физичку активност примерену здравственом стању и годинама” рекао је Градоначелник