Podrška za “Mlade ambasadore”

image_pdfimage_print

9_2536_2123_sgmladiambasadoriUdruženje „Mladi ambasadori“, predstavlja veoma pozitivnu i vrednu inicijativu koja zaslužuje punu podršku.  Posebnu vrednost ovog projekta čini edukacija mladih osnovaca i srednjoškolaca, da rade na usavršavanju veština potrebnih budućim donosiocima odluka, naglašeno je prilikom današnjeg prijema za predstavnike ovog udruženja kod predsednika Skupštine Grada Niša, prof. dr Mileta Ilića.

Predstavljajući način rada, predsednik udruženja Branko Krsmanović, rekao je da je već izabrano 250 mladih ambasadora, koji će delovati u svojim osnovnim i srednjim školama. Oni će svojim vršnjacima,  pre svega promovisati kulturne sadržaje u gradu. Projektom je planirano da se aktivnost proširi i na oblast sporta i biznisa, sa ciljem da se, na taj način afirmišu lokalni sportski sadržaji i nenasilje u sportu, kao i poslovno preduzetništvo mladih.

Predsednik Ilić je posebno istakao da se kroz ovakve projekte mladi ljudi aktivno uključuju u razvoj lokalne demokratije i ponudio da, u svojstvu predsednika gradskog parlamenta, organizuje posete sednicama Skupštine grada za koje budu zainteresovani mladi ambasadori. Uz to, grad će udruženju  rado ustupiti na korišćenje i Veliku salu u kojoj se održavaju sednice Skupštine grada, i organizovati obilaske pojedinih gradskih institucija, rečeno je na prijemu za udruženje „Mladi ambasadori“ u kabinetu predsednika Skupštine grada.

Možda Vas zanima i sledeće...