1

Подршка за истакнуте нишке спортисте

8_2537_2124_istaknutisportistiГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић организовао је пријем за нишке спортисте који су у претходном периоду постигли значајне резултате на међународним такмичењима, укључујући и Стефана Јовића који је са кошаркашком репрезентацијом освојио сребрну медаљу на Светском првенству у Шпанији. Градоначелник је том приликом истакао да су ови људи понос града и да треба да буду пример омладини.

Ови спортисти су најбољи амбасадори онога што Ниш може и што овај град представља, каже градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и каже да је изузетно поносан што овакви успешни спортисти долазе баш из овог града.

Поред Стефана Јовића, који је са сребрном медаљом стигао са светског првенства у кошарци, образ града осветлали су и Јована Игњатовић, Данило Раткић, Новак Радуловић и Митар Дугалић који су медаље освојили на Светском првенству у кик-боксу у Италији. Треће место на светском првенству у Гренади освојила је такмичарка стрељачког клуба “Ниш 1881” Катарина Бисерчић, док је Саша Ђорђевић поставио светски рекорд у дисциплини најдужег Ламанш триатлона.




Подршка за “Младе амбасадоре”

9_2536_2123_sgmladiambasadoriУдружење „Млади амбасадори“, представља веома позитивну и вредну иницијативу која заслужује пуну подршку.  Посебну вредност овог пројекта чини едукација младих основаца и средњошколаца, да раде на усавршавању вештина потребних будућим доносиоцима одлука, наглашено је приликом данашњег пријема за представнике овог удружења код председника Скупштине Града Ниша, проф. др Милета Илића.

Представљајући начин рада, председник удружења Бранко Крсмановић, рекао је да је већ изабрано 250 младих амбасадора, који ће деловати у својим основним и средњим школама. Они ће својим вршњацима,  пре свега промовисати културне садржаје у граду. Пројектом је планирано да се активност прошири и на област спорта и бизниса, са циљем да се, на тај начин афирмишу локални спортски садржаји и ненасиље у спорту, као и пословно предузетништво младих.

Председник Илић је посебно истакао да се кроз овакве пројекте млади људи активно укључују у развој локалне демократије и понудио да, у својству председника градског парламента, организује посете седницама Скупштине града за које буду заинтересовани млади амбасадори. Уз то, град ће удружењу  радо уступити на коришћење и Велику салу у којој се одржавају седнице Скупштине града, и организовати обиласке појединих градских институција, речено је на пријему за удружење „Млади амбасадори“ у кабинету председника Скупштине града.