1

Отворен производни погон компаније “Џонсон електрик”

_dzonsonУ Нишу је данас свечано отворен производни погон компаније “Џонсон електрик”. Пресецањем црвене траке означен је почетак рада фабрике која ће производити електромоторе намењене пре свега европском тржишту у области ауто индустрије. Производни погон заједно су отворили представник компаније” Џонсон електрик” др Патрик Ванг, министар привреде у Влади Републике Србије Жељко Сертић и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

“Данас у Нишу почиње са радом компанија коју слободно можемо да означимо као глобалног лидера у производњи електромотора и која ће отварањем погона у Нишу, моћи лакше да дистрибуира своје производе на тржиште европских земаља.

Поносни смо на чињеницу да је управо овде, компанија Џонсон саградила нови погон, јер поред географских и логистичких разлога, веома је важна и доступност стабилне и квалификоване радне снаге коју овај део Србије итекако поседује, ” рекао је градоначелник на церемонији отварања фабрике.

О важности ове инвестиције сведочи и недавна посета премијера Републике Србије Александра Вучића који је тада обишао погон у изградњи и нагласио да управо инвестиција Џонсон електрика у Нишу показује да може брже, боље и успешније да се ради и да се спроводе реформе.

Град Ниш са своје стране обезбедио је у најбржем могућем року све неопходне дозволе и за изградњу фабрике уступио бесплатно грађевинско земљиште. Тиме је ова локална самоуправа показала да је спремна да брзо одговори на захтеве инвеститора и заједно са владом Србије и премијером Вучичћем се укључи у реформу привредног система, што управо подразумева уплив страних инвестиција и отварање нових радних места.

Ово је најзначајнија инвестиција у овом делу србије у претходних 15. година, вредна 20 милиона ЕУРА, а осим тога у рад фабрике ће бити укључени и домаћи кооперанти , а планирана је и сарадња производног погона фабрике и домаћег образовног система.