Novi oblici saradnje

image_pdfimage_print

sranje  sgsaradnjaNiš i ovaj deo Srbije, pomagali su narodu Hercegovine u najtežim vremenima i drago mi je da sada, kao gradonačelnik, imam priliku da tu saradnju nastavimo i produbimo, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, na prijemu za delegaciju ovog grada u Skupštini Grada Niša.

 Delegacija Trebinja, kao gost Gradske opštine Mediana, nalazi se u višednevnoj poseti Nišu. U okviru posete, uz protokolarne susrete sa prvim ljudima Niša, gosti iz Trebinja razgovarali su i sa čelnicima, nekolicine niških škola,   ustanova kulture i Regionalne privredne komore u Nišu.

 Gradonačelnik Vučurević i njegov današnji domaćin, predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić, saglasili su se da je privredna saradnja cilj kome treba da težimo jer se jedino tako može smanjiti nezaposlenost i unaprediti životni standard.  U tom smislu, Vučurević je naročito naglasio značaj jučerašnjeg sastanka u Regionalnoj privrednoj komori gde je napravljen spisak firmi iz ovog dela Srbije koje već rade ili su zainteresovane za poslovanje sa partnerima iz Trebinja i drugih delova Hercegovine.

Od posebnog značaja svakako je i nastavak saradnje u obrazovanju i kulturi, a kako je rečeno, rezultat ove posete je i dogovor o saradnji nekolicine škola, kao i organizovanje naučnih skupova o Jovanu Dučiću u Nišu, i Stevanu Sremcu i Branku Miljkoviću u Trebinju.

Inače, predsednik Ilić, podsetio je da ovo nije prvi susret, te da predstavlja kontinuitet saradnje i najbolju potvrdu da administrativne granice nisu prepreka za jedan narod koji živi u dve države.

Možda Vas zanima i sledeće...