1

Почела нова школска година

8_2525_2112_skolskagodinaЗаменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић посетио је данас основне школе “Учитељ Таса” и “Душко Радовић” у Нишу где је првацима пожелео успешан почетак школовања.

У свим нишким основним школама данас је била свечана атмосфера, јер после неколио месеци распуста почиње школска година. Посебно значајан дан данас је за најмлађе школарце који ће започети образовни циклус похађањем прог разреда основне школе. Велики број родитеља данас је са својим новопеченим ђацима кренуо пут основних школа где су приређени и пригодни програми за нову генерацију првака.

“Желим да вас поздравим и пожелим Вам успешно школовање” рекао је заменик градоначелника Љубивоје Славковић и истакао да нажалост због опадања наталитета све је мање деце која данас крећу у школу. Од ступање од овог тренда присутно је једино у школи “Душко Радовић”, која ће ове године примити око 200 првака, што је око 10 одсто више у односу на прошлу годину. Према његовим речима сви ми старији морамо да се поред осталог позабавимо и безбедношћу деце у школама, али и у саобраћају, јер је нажалост све више немилих случајева када и деца страдају као учесници у саобраћају.

Управа за дечију и социјалну заштиту обезбедила је пригодне пакетиће за све прваке нишких основних школа, који ће их сећати на дан када су започели свој образовни пут.