1

Дан младих града Ниша

10_2524_2111_gradnisОдлуком Скупштине града Ниша, 1. Септембар се од 2011. обележава као Дан младих града Ниша. С том традицијом настављамо и ове године када ћемо организацијом акција едукативног карактера указати да су млади будућност овог града и да тог дана Ниш живи са младима и за младе.

Од 11 до 15 сати испред “Калче”, младе Нишлије могу да присуствују промоцији више спортских дисциплина и клубова, а од 21:00h, на амфитеатру поред Нишаве, младима ће свој рад представити полазници бесплатних радионица за средњошколце. Програм ће водити млади новинари, који су прошли едукацију кроз новинарске радионице, док ће полазници школе плеса представити неколико песама, а полазници школе глуме одглумити пар тачака.

Након тога ће публици бити представљени материјали са првог издања компилације “УРБАНИШ”, од фанки музике до даб и брејк ритмова, и то кроз два ди-џеј сета и наступ групе “Теварбулебра”.

У оквиру прославе Дана младих, заинтересовани ће од 1. до 5. септембра моћи да посете студентски позоришни фестивал “Урбан фест”. По две представе ће се сваке вечери играти на 10 локација у свих 5 општина, а целокупан програм је бесплатан.