1

Дан младих града Ниша

10_2524_2111_gradnisОдлуком Скупштине града Ниша, 1. Септембар се од 2011. обележава као Дан младих града Ниша. С том традицијом настављамо и ове године када ћемо организацијом акција едукативног карактера указати да су млади будућност овог града и да тог дана Ниш живи са младима и за младе.

Од 11 до 15 сати испред “Калче”, младе Нишлије могу да присуствују промоцији више спортских дисциплина и клубова, а од 21:00h, на амфитеатру поред Нишаве, младима ће свој рад представити полазници бесплатних радионица за средњошколце. Програм ће водити млади новинари, који су прошли едукацију кроз новинарске радионице, док ће полазници школе плеса представити неколико песама, а полазници школе глуме одглумити пар тачака.

Након тога ће публици бити представљени материјали са првог издања компилације “УРБАНИШ”, од фанки музике до даб и брејк ритмова, и то кроз два ди-џеј сета и наступ групе “Теварбулебра”.

У оквиру прославе Дана младих, заинтересовани ће од 1. до 5. септембра моћи да посете студентски позоришни фестивал “Урбан фест”. По две представе ће се сваке вечери играти на 10 локација у свих 5 општина, а целокупан програм је бесплатан.
Почела нова школска година

8_2525_2112_skolskagodinaЗаменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић посетио је данас основне школе “Учитељ Таса” и “Душко Радовић” у Нишу где је првацима пожелео успешан почетак школовања.

У свим нишким основним школама данас је била свечана атмосфера, јер после неколио месеци распуста почиње школска година. Посебно значајан дан данас је за најмлађе школарце који ће започети образовни циклус похађањем прог разреда основне школе. Велики број родитеља данас је са својим новопеченим ђацима кренуо пут основних школа где су приређени и пригодни програми за нову генерацију првака.

“Желим да вас поздравим и пожелим Вам успешно школовање” рекао је заменик градоначелника Љубивоје Славковић и истакао да нажалост због опадања наталитета све је мање деце која данас крећу у школу. Од ступање од овог тренда присутно је једино у школи “Душко Радовић”, која ће ове године примити око 200 првака, што је око 10 одсто више у односу на прошлу годину. Према његовим речима сви ми старији морамо да се поред осталог позабавимо и безбедношћу деце у школама, али и у саобраћају, јер је нажалост све више немилих случајева када и деца страдају као учесници у саобраћају.

Управа за дечију и социјалну заштиту обезбедила је пригодне пакетиће за све прваке нишких основних школа, који ће их сећати на дан када су започели свој образовни пут.