Još jedan uspešan nastup uprave za poljoprivredu i razvoj sela

10_2520_2107_sajamvinaUprava za poljoprivredu i razvoj sela, je i ove godine uzela učešće na Sajmu vina i gastronomije koji je održan u niškoj Tvrđavi.

Na štandu Uprave, koji je bio jedan od najposećenijih, predstavili su se najbolji proizvođači vina, rakija i sireva sa teritorije Grada Niša.

Od proizvođača vina, istakli su se Slobodan Todorović iz Sićeva i Slaviša Milojević iz Gornjeg Matejevca, a od proizvođača prirodnih rakija Vitomir Igić iz Gornjeg Matejevca i Aleksandar Stojanović iz Niša. Posebno interesovanje posetilaca je izazvao asortiman kozjih sireva i kačkavalja Dobrice Radojkovića iz Ostrovice, koji uz pomoć Uprave godinama vodi gazdinstvo primarno orijetisano ka uzgoju koza i preradi kozjeg mleka.

“Veoma mi je drago što smo izazvali ovoliko interesovanje naših sugrađana i ostalih posetilaca Sajma i što smo pokazali da proizvođači sa našeg područja imaju znanje i kapacitete da proizvedu visokokvalitetne proizvode. To je veliki podsticaj kako za zaposlene u Upravi tako i za proizvođače, koji uz našu pomoć mogu da razviju svoju proizvodnju ka vrhunskom proizvodu”- izjavio je Saša Stoiljković, načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša.