1

Још један успешан наступ управе за пољопривреду и развој села

10_2520_2107_sajamvinaУправа за пољопривреду и развој села, је и ове године узела учешће на Сајму вина и гастрономије који је одржан у нишкој Тврђави.

На штанду Управе, који је био један од најпосећенијих, представили су се најбољи произвођачи вина, ракија и сирева са територије Града Ниша.

Од произвођача вина, истакли су се Слободан Тодоровић из Сићева и Славиша Милојевић из Горњег Матејевца, а од произвођача природних ракија Витомир Игић из Горњег Матејевца и Александар Стојановић из Ниша. Посебно интересовање посетилаца је изазвао асортиман козјих сирева и качкаваља Добрице Радојковића из Островице, који уз помоћ Управе годинама води газдинство примарно оријетисано ка узгоју коза и преради козјег млека.

“Веома ми је драго што смо изазвали оволико интересовање наших суграђана и осталих посетилаца Сајма и што смо показали да произвођачи са нашег подручја имају знање и капацитете да произведу висококвалитетне производе. То је велики подстицај како за запослене у Управи тако и за произвођаче, који уз нашу помоћ могу да развију своју производњу ка врхунском производу”- изјавио је Саша Стоиљковић, начелник Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша.




Обилазак Суводолског потока

8_2519_2106_suvodolskipotokГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и градски већник проф. др Жарко Ранковић обишли су данас Суводолски поток, водени ток који се из правца Сувог дола спушта ка насељу Брзи Брод и током кишних периода врло често нарасте у бујични ток који плави околне куће и обрадиве површине. Тренутно су у току радови на чишћењу растиња и продубљавању корита, како би се проток воде свео на прихватљиву меру током кишних дана.

“Суводолски поток у Брзом Броду ће бити у потпуности очишћен од растиња, а биће и продубљено корито како би могла бити прихваћена већа количина воде. Ово је привремено решење за овај проблематични водоток, али је у овом тренутку и једино изводљиво, јер је за трајно решење проблема неопходно измештање овог потока, за шта су потребна велика финансијска средства”, рекао је градоначелник и изразио наду да ће после завршетка радова у кориту Суводолског потока, могућност изливања овог водотока бити сведена на минимум.