Počeo festival NIŠVIL 2014

image_pdfimage_print

8_2516_2103_nishvillePrve večeri festivala Nišvil 2014, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić uručio je nagradu za životno delo istaknutoj džez umetnici Nadi Pavlović.

 Malo je pevača koji mogu da se pohvale tako fenomenalnom biografijom i nekim njenim segmentima poput muziciranja sa džez orkestrom Djuka Elingtona, džeziranje sa Čikom Korijom ili ponuda Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, kao i Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M i njene ponude da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih.

Deo svog života Nada je provela u Nišu, kao učenica muzičke škole, a generacije koje pamte dobra stara vremena sa setom se sećaju slatkih šezdesetih godina, školskih igranki i Italijanskih kancona koje su tada bile u modi, a mnoge nišlije tada nisu baš bile sigurne da li je u grad došla Rita Pavone ili Katarina Valente, jer je Nada tako sjajno pevala.

Nezaobilazna je i priča vezna za slavnu Aretu Frenklin, koja je Nadi posle jednog nastupa u Nemačkoj prišla I pitala je “Gde ste naučili tako dobro da pevate klasičan američki džez?”

 Nišvil 2014 nastavlja se i tokom vikenda kada će publika moći da uživa u nastupima Kendi Dalfer i drugih izvođača.

Možda Vas zanima i sledeće...