Почео фестивал НИШВИЛ 2014

image_pdfimage_print

8_2516_2103_nishvilleПрве вечери фестивала Нишвил 2014, градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић уручио је награду за животно дело истакнутој џез уметници Нади Павловић.

 Мало је певача који могу да се похвале тако феноменалном биографијом и неким њеним сегментима попут музицирања са џез оркестром Дјука Елингтона, џезирање са Чиком Коријом или понуда Џозефине Бејкер да се придружи њеној трупи, као и Лиз Мичел, чланице чувене групе Бони М и њене понуде да буде певачица у бенду који је обележио светску музичку сцену седамдесетих.

Део свог живота Нада је провела у Нишу, као ученица музичке школе, а генерације које памте добра стара времена са сетом се сећају слатких шездесетих година, школских игранки и Италијанских канцона које су тада биле у моди, а многе нишлије тада нису баш биле сигурне да ли је у град дошла Рита Павоне или Катарина Валенте, јер је Нада тако сјајно певала.

Незаобилазна је и прича везна за славну Арету Френклин, која је Нади после једног наступа у Немачкој пришла И питала је “Где сте научили тако добро да певате класичан амерички џез?”

 Нишвил 2014 наставља се и током викенда када ће публика моћи да ужива у наступима Кенди Далфер и других извођача.

You may also like...