Међународни дан младих

image_pdfimage_print

8_2514_2101_mdmladihЧувени писац Бернард Шо рекао је давно да се не престајемо играти зато што остаримо; већ остаримо, зато што се престанемо играти. Зато је игра веома важна ствар у животу.

 Град Ниш се прикључио обележавању дана младих организацијом манифестације “Игре на води, млади без граница” која је одржана на базену “Чаир”.

 “Имам утисак да је сваки дан у години, дан младих, јер младост је наша покретачка снага, пуна енергије, оптимизма и љубави.

 Обележавајући овај дан посвећен управо вама младима, желим да ова доза поменутог оптимизма буде јача него икада, јер заправо у овим тешким временима остала је нада да ће сутра бити боље, а наше сутра то сте сви ви, наша снага је у вама вашој енргији и оптимизму.

 Кажу све је лако кад си млад, Али нажалост живимо у времену тешке економске неизвесности и велике незапослености, зато наш задатак мора бити јасан, а то је жестока борба против незапослености и једнако важно изградња другачијих друштвених и моралних вредности, јер живимо у свету где су одавно изгубљене јасне границе између правих и лажних вредности.” Рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

 У Србији се дан Младих обележава од 2007. године када је и основано Министарство омладине и спорта.

 Програм на базену одржан је под називом “игре на води, млади без граница”, и ова веома важна симболика, поручује нам да живот, а посебно младост не сме да познаје границе.

You may also like...