1

Свечано уручени уговори о финансирању омладинских пројеката

8_2515_2102_mladiprojektiУ Градској кући свечано уручени уговори о финансирању и суфинасирању омладинских пројеката, по градском конкурску у целокупном износу од 3 милиона динара. Конкурс је прошло 20 омладинских организација из Ниша. Уговоре су уручили министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Ниша Проф. др Зоран Перишић.

“Верујем да спајајући искуства старијих и енергију младих можемо да ппребродимо тежак економски тренутак у којем живимо и да се заједно боримо против највећег проблема савременог друштва, а то је пораст незапослености.

Сваког 12. августа широм света прослављају се и промовишу богатство и разноврсност вештина, знања и спремности младих да активно помогну заједници у којој живе.

Желим да честитам свим лауреатима и да наравно додељена средства искористе на прави начин у циљу унапређења живота младих у граду” рекао је градоначелник.

У Србији се Дан младих обележава од 2007. године, када је и основано Министарство омладине и спорта, а ове године обележен је под слоганом “Успостављање бољег света, партнерство са младима” са циљем да се да на значају омладини и спорту, као и да се представе најбољи млади таленти, стипендисти Фонда за младе таленте.




Међународни дан младих

8_2514_2101_mdmladihЧувени писац Бернард Шо рекао је давно да се не престајемо играти зато што остаримо; већ остаримо, зато што се престанемо играти. Зато је игра веома важна ствар у животу.

 Град Ниш се прикључио обележавању дана младих организацијом манифестације “Игре на води, млади без граница” која је одржана на базену “Чаир”.

 “Имам утисак да је сваки дан у години, дан младих, јер младост је наша покретачка снага, пуна енергије, оптимизма и љубави.

 Обележавајући овај дан посвећен управо вама младима, желим да ова доза поменутог оптимизма буде јача него икада, јер заправо у овим тешким временима остала је нада да ће сутра бити боље, а наше сутра то сте сви ви, наша снага је у вама вашој енргији и оптимизму.

 Кажу све је лако кад си млад, Али нажалост живимо у времену тешке економске неизвесности и велике незапослености, зато наш задатак мора бити јасан, а то је жестока борба против незапослености и једнако важно изградња другачијих друштвених и моралних вредности, јер живимо у свету где су одавно изгубљене јасне границе између правих и лажних вредности.” Рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.

 У Србији се дан Младих обележава од 2007. године када је и основано Министарство омладине и спорта.

 Програм на базену одржан је под називом “игре на води, млади без граница”, и ова веома важна симболика, поручује нам да живот, а посебно младост не сме да познаје границе.