Aplikacija “Niš priča”

image_pdfimage_print

8_2511_2098_nispricaU prostoru galerije u niškoj tvrđavi danas je predstavljena aplikacija “Niš priča” ili “Niš Talking”, koju su zajedničkim snagama kreirali Telekom Srbija i Turistička organizacija Niš. Ovo je najpouzdaniji, sveobuhvatni dvojezični vodič kroz najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti grada i okolnih ambijentalnih celina. BESPLATNA aplikacija sadrži oflajn mape, osnovne podatke i zanimljivosti o gradskim lokacijama koje treba posetiti, audio vodič, istorijske fotografije, kao i rute koje povezuju lokacije u logične celine. Posebnu pogodnost nudi funkcija “proširene stvarnosti”, koja će vas na jednostavan i zabavan način provesti kroz bogatu istoriju Niša. Nakon preuzimanja aplikacije, nema dodatnih troškova rominga.

Niš priča vam nudi pregledan vodič kroz skoro 50 najznačajnijih lokacija – njihov istorijat, najznačajnije događaje, prve sačuvane fotografije. Istražili smo za vas njihovu skrivenu istoriju, kako bi spomenici sami progovorili o svojim graditeljima, ličnostima koje predstavljaju, njihovom značaju za istoriju grada i Srbije.

Usmerite telefon u bilo kom pravcu, uključite “izmenjenu stvarnost” i pomoću vaše kamere pronađite najbliže lokacije. Dodirnite ikonicu sa željenom lokacijom – otvoriće vam se priče o toj znamenitosti koje možete preslušati i putem audio snimka, kao i istorijske fotografije njenog nekadašnjeg izgleda. Audio vodič vam omogućava da razgledate građevine, da se usredsredite na njenu arhitekturu i detalje, a ne na ekran telefona.

Aplikacija se može preuzeti na Google Play (Android), kao i na App Store (iOS).

Možda Vas zanima i sledeće...