100. sednica Gradskog veća

7_2510_2097_kucaGradsko veće usvojilo je na današnjoj sednici rešenje o postavljanju načelnika i to u Upravi za obrazovanje Jelica Velaja, u Upravi za kulturu Nebojša Stevanović i u Upravi za omladinu i sport Goran Đorđević, a za zamenika načelnika ove uprave postavljen je Dušan Projović.

Gradsko veće usvojilo je i izveštaj o realizaciji budžeta grada za period januar-jun 2014, a gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je posle sednice Gradskog veća da nije zadovoljan realizacijom budžeta kada je u pitanju priliv sredstava i da je i dalje glavni problem plaćanje ranije preuzetih obaveza.

Gradonačelnik je posle sednice najavio da će do kraja ove godine biti u potunosti završen Hram Svetoga Cara Konstantina i carice Jelene, nakon čega će biti predat na dalju upotrebu Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Rekonstrukcija hrama Svetog Nikole u selu Hum biće završena tokom sledeće godine.

Planom izgradnje predviđena je izgradnja trotoara na Vizantijskom bulevaru u delu prema hipermarketu “Dis”, dok će u opštini Palilula biti rekonstruisana ulica Zmaja od noćaja i Merošinska. U Niškoj banji u ulici Carigradskoj kod železničke stanice biće urađena pumpna stanica, završiće se i rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicam Milorada Veljkovića Špaje i ulice u selu Gabrovac u dužini od 80 metara.

Za sledeću godinu kada je u pitanju plan izgradnje prioritet će biti rekonstrukcija u Zetskoj ulici i pronalaženje adekvatnog rešenja za halu Čair koja je zbog svog visinskog položaja konstantno ugrožena atmosferskim padavinama.

Grad je kupio četiri putnička vozila marke Dačija Sandero koja su namenjena Domu zdravlja uNišu, upravi za komunalne delatnosti, upravi za privredu i gradskoj službi održavanja i komunikacionih tehnologija. Za kupovinu vozila grad je izdvojio nešto preko 3 miliona i tristotine hiljada dinara.

Gradsko veće usvojilo je i rešenje kojim se odobrava dodela legitimacija za besplatan prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju za volontere festivala Nišvil od 8-18. avgusta.