Ministar zdravlja posetio Niš

image_pdfimage_print

8_2498_2085_ministarzdravljaMinistar zdravlja dr Zlatibor Lončar boravio je danas u Nišu gde je posetio objekat buduće klinike za kardiohirurgiju kao i gradilište novog kliničkog centra koji se nalazi pored Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

U pratnji gradonačelnika Niša prof. dr Zorana Perišića i direktora KC Niš doc. dr Zorana Radovanovića, ministar je obišao zgradu kardiohirurgije.

“Očekujem da Kardiohirurgija u Nišu počne sa radom najkasnije do 1. oktobra”, najavio je ministar Lončar. Prema njegovim rečima klinika će biti dobro opremljena sa modernom angio salom i svim neophodnim sredstvima, a operacije će izvoditi dva tima iz KBC Beograd i kardio hirurške klinike sa Dedinja, kao i hirurzi iz Niša koji se osposobljavaju za samostalne hirurške zahvate na srcu. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je da je grad Niš izdvojio 35 miliona dinara za završetak Kardohirurške klinike i da će po dobijanju upotrebne dozvole klinika započeti prve operacije”. Lista čekanja je velika stvorilo se usko grlo, ali očekujemo da uskoro kada se završi prilazni deo i dobije upotrebna dozvola niška kardiohirurgija krene sa radom”, rekao je grdaonačelnik.

Ministar Lončar obišao je i gradilište novog kliničkog centra kod Hitne pomoći. Prema njegovim rečima došlo je do šestomesečnog zastoja u radu zbog nepredviđenih okolnosti vezanih za zemljište koje je zbog svoje konfiguracije bilo nepogodno za izradnju objekta na nekoliko spartova.

“Trenutno se radi kontra ploča od peska i nekoliko slojeva betona čime će biti stvoreni uslovi da se nesmetano krene u predviđenu izgradnju objekta u sastavu novog Kliničkog centra”, rekao je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

Možda Vas zanima i sledeće...