1

Пријем за делегацију из Либије

8_2485_2072_libijaБизнис академија ЛЦ из Ниша остварила је успешну сарадњу са Либијом, компанијама и образовним институцијама из ове земље у погледу обуке, курсева, прекфаливикација и семинара за преко 50 занимања које ће се обављати у Нишу.

Такође ова академија остварила је успешну сарадњу са сектором за акдемско образовање Либије па је тако створена добра основа да велики број младих људи из ове афричке земље студира на неком од нишких факултета.

Овим поводом у Градској кући заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић примио је господина Хабиба Машовића амбасадора наше земље у Либији као и господу др Абдала Абдљела аташеа за академско образовање Либије при амбасади у Београду и Алија Елфакхиха координатора за стручно образовање испред нафтних компанија Либије.

У срдачном и пријатељском разговору заменик градоначелника Љубивоје Славковић предочио је гостима из Либије привредне потенцијале града и могућности за инвестирање на овом подручју”. Либија је била и остала пријатељска земља са којом је Србија током претходних година остваривала одличне пословне контакте. Надам се да ћемо и убудуће сарађивати и да ће поред међусобних привредних активности поново као осамдесетих година прошлог века велики број студената из ове афричке земље студирати на нашим факултетима”, рекао је Славковић током сусрета.

Гости из Либије захвалили су се на топлој добродошлици и најавили активно учешће у интензивирању сарадње на свим нивоима, а посебно у сектору образовања.