Prijem za delegaciju iz Libije

image_pdfimage_print

8_2485_2072_libijaBiznis akademija LC iz Niša ostvarila je uspešnu saradnju sa Libijom, kompanijama i obrazovnim institucijama iz ove zemlje u pogledu obuke, kurseva, prekfalivikacija i seminara za preko 50 zanimanja koje će se obavljati u Nišu.

Takođe ova akademija ostvarila je uspešnu saradnju sa sektorom za akdemsko obrazovanje Libije pa je tako stvorena dobra osnova da veliki broj mladih ljudi iz ove afričke zemlje studira na nekom od niških fakulteta.

Ovim povodom u Gradskoj kući zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković primio je gospodina Habiba Mašovića ambasadora naše zemlje u Libiji kao i gospodu dr Abdala Abdljela atašea za akademsko obrazovanje Libije pri ambasadi u Beogradu i Alija Elfakhiha koordinatora za stručno obrazovanje ispred naftnih kompanija Libije.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković predočio je gostima iz Libije privredne potencijale grada i mogućnosti za investiranje na ovom području”. Libija je bila i ostala prijateljska zemlja sa kojom je Srbija tokom prethodnih godina ostvarivala odlične poslovne kontakte. Nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati i da će pored međusobnih privrednih aktivnosti ponovo kao osamdesetih godina prošlog veka veliki broj studenata iz ove afričke zemlje studirati na našim fakultetima”, rekao je Slavković tokom susreta.

Gosti iz Libije zahvalili su se na toploj dobrodošlici i najavili aktivno učešće u intenziviranju saradnje na svim nivoima, a posebno u sektoru obrazovanja.

Možda Vas zanima i sledeće...