1

Развој козарства – приоритет

10_2479_2066_kozariУправа за пољопривреду и развој села, ЈКП “Тржница” и Удружење козара јужне Србије, потписали су у Градској кући тројни уговор којим су утврђени принципи срадње у области развоја козарске производње на територији Града Ниша.

 Поздрављајући потписнике, помоћник Градоначелника за пољопривреду проф. др Јован Стојковић, истакао је да ће посебна пажња локалне самоуправе у наредном периоду бити посвећена управо овом сегменту сточарства јер поред природних потенцијала којима југ Србије располаже за узгој коза, производи од козјег млека јесу изузетно цењени на домаћем и иностраном тржишту. “Козарство представља породични бизнис и улагањем у његов развој подстицаћемо повећање профитабилности ове врсте производње, спречити миграцију младих из села у град а нашем становнишву обезбедити висококвалитетне производе” – истакао је проф. Стојковић.

 Саша Стоиљковић, начелник Управе за пољопривреду и развој села, која је иницирала успостављање ове сарадње, изјавио је да Управа интензивно ради на проналажењу начина за развој свих сегмената пољопривредне производње на територији Града Ниша и да потписивање овог уговора представља почетак умрежавања локалне самоуправе, произвођача и привредних субјеката.