Razvoj kozarstva – prioritet

image_pdfimage_print

10_2479_2066_kozariUprava za poljoprivredu i razvoj sela, JKP “Tržnica” i Udruženje kozara južne Srbije, potpisali su u Gradskoj kući trojni ugovor kojim su utvrđeni principi sradnje u oblasti razvoja kozarske proizvodnje na teritoriji Grada Niša.

 Pozdravljajući potpisnike, pomoćnik Gradonačelnika za poljoprivredu prof. dr Jovan Stojković, istakao je da će posebna pažnja lokalne samouprave u narednom periodu biti posvećena upravo ovom segmentu stočarstva jer pored prirodnih potencijala kojima jug Srbije raspolaže za uzgoj koza, proizvodi od kozjeg mleka jesu izuzetno cenjeni na domaćem i inostranom tržištu. “Kozarstvo predstavlja porodični biznis i ulaganjem u njegov razvoj podsticaćemo povećanje profitabilnosti ove vrste proizvodnje, sprečiti migraciju mladih iz sela u grad a našem stanovnišvu obezbediti visokokvalitetne proizvode” – istakao je prof. Stojković.

 Saša Stoiljković, načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, koja je inicirala uspostavljanje ove saradnje, izjavio je da Uprava intenzivno radi na pronalaženju načina za razvoj svih segmenata poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Grada Niša i da potpisivanje ovog ugovora predstavlja početak umrežavanja lokalne samouprave, proizvođača i privrednih subjekata.

Možda Vas zanima i sledeće...