Promoteri jezika i pisma

image_pdfimage_print

9_2474_2061_promoterijezikaOgranak Vukove zadužbine, koji sada u Nišu postoji  kao „Društvo Vuk Karadžić“, već blizu 15 godina uspešno radi na promociji srpskog jezika, književnosti i ćiriličnog pisma, ocenjeno je prilikom današnjeg prijema kod predsednika Skupštine grada prof. dr. Mileta Ilića za članove Upravnog odbora ove organizacije.

Ovo jeste dobra prilika da istaknemo da „Društvo Vuk Karadžić“, svojim aktivnostima i metodama rada, dostojanstveno predstavlja Niš. Samim tim društvo zaslužuje veću podršku i pomoć grada u organizovanju tribina, seminara i izdavačke delatnosti, rekao je Ilić.

Prema rečima Milanke Mitić, predsednice skupštine društva, ova organizacija se može pohvaliti velikim brojem obrazovanih mladih ljudi koji aktivno učestvuju u svim programima.

Ove godine, društvo će tematski obeležiti 100. godišnjicu Prvog svetskog rata, konkursom za najbolje srednjoškolske radove , kao i organizovanjem akademije koja će biti posvećena literarnom, dokumentarnom i istorijskom aspektu „Velikog rata“, rečeno je prilikom prijema u Skupštini grada.

Možda Vas zanima i sledeće...