1

Промотери језика и писма

9_2474_2061_promoterijezikaОгранак Вукове задужбине, који сада у Нишу постоји  као „Друштво Вук Караџић“, већ близу 15 година успешно ради на промоцији српског језика, књижевности и ћириличног писма, оцењено је приликом данашњег пријема код председника Скупштине града проф. др. Милета Илића за чланове Управног одбора ове организације.

Ово јесте добра прилика да истакнемо да „Друштво Вук Караџић“, својим активностима и методама рада, достојанствено представља Ниш. Самим тим друштво заслужује већу подршку и помоћ града у организовању трибина, семинара и издавачке делатности, рекао је Илић.

Према речима Миланке Митић, председнице скупштине друштва, ова организација се може похвалити великим бројем образованих младих људи који активно учествују у свим програмима.

Ове године, друштво ће тематски обележити 100. годишњицу Првог светског рата, конкурсом за најбоље средњошколске радове , као и организовањем академије која ће бити посвећена литерарном, документарном и историјском аспекту „Великог рата“, речено је приликом пријема у Скупштини града.