Пријем за делегацију Курска

image_pdfimage_print

9_2473_2060_delegacijakurskaПоследњег дана посете Нишу, са члановима делегације града Курска, сусрели су се и председник и заменик председника Скупштине града Ниша, проф. др Миле Илић и Ненад Станковић.

 Том приликом, гости из Курска изразили су задовољство због прилике да посете Ниш, и посебно нагласили свој понос због одлуке нишког парламента да једна од улица носи име овог руског града.

 Према речима потпредседника Скупштине града Курска Романа Глаткиха, боравак у Нишу ће им остати у јако лепој успомени, не само због садржајних разговора које су имали са својим домаћинима, већ и због изгледа Ниша и његових културних и историјских споменика. Најачи утисак, додао је Глатких, ипак је присност и топлина коју су осетили током боравка у Нишу.

 Председник Илић је, с друге стране, нагласио да верује да ће сарадња Ниша са Курском, слично као и са Белгородом, бити све чвршћа и плодоноснија. Разумљиво је да сме започели са развојем веза у образовању, спорту и култури а отворене су и бројне могућности за економску сарадњу, рекао је Илић

 Он се сагласио са гостима да је близак однос Ниша и Курска, само део значајнијих заједничких пројеката, где предњачи Руско – Српски хуманитарни центар са седиштем у Нишу, који је већ доказао свој значај и потребу да прерасте у базу за хуманитарну помоћ не само у овом делу Србије, већ и суседним земљама.

You may also like...