Prijem za delegaciju Kurska

image_pdfimage_print

9_2473_2060_delegacijakurskaPoslednjeg dana posete Nišu, sa članovima delegacije grada Kurska, susreli su se i predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada Niša, prof. dr Mile Ilić i Nenad Stanković.

 Tom prilikom, gosti iz Kurska izrazili su zadovoljstvo zbog prilike da posete Niš, i posebno naglasili svoj ponos zbog odluke niškog parlamenta da jedna od ulica nosi ime ovog ruskog grada.

 Prema rečima potpredsednika Skupštine grada Kurska Romana Glatkiha, boravak u Nišu će im ostati u jako lepoj uspomeni, ne samo zbog sadržajnih razgovora koje su imali sa svojim domaćinima, već i zbog izgleda Niša i njegovih kulturnih i istorijskih spomenika. Najači utisak, dodao je Glatkih, ipak je prisnost i toplina koju su osetili tokom boravka u Nišu.

 Predsednik Ilić je, s druge strane, naglasio da veruje da će saradnja Niša sa Kurskom, slično kao i sa Belgorodom, biti sve čvršća i plodonosnija. Razumljivo je da sme započeli sa razvojem veza u obrazovanju, sportu i kulturi a otvorene su i brojne mogućnosti za ekonomsku saradnju, rekao je Ilić

 On se saglasio sa gostima da je blizak odnos Niša i Kurska, samo deo značajnijih zajedničkih projekata, gde prednjači Rusko – Srpski humanitarni centar sa sedištem u Nišu, koji je već dokazao svoj značaj i potrebu da preraste u bazu za humanitarnu pomoć ne samo u ovom delu Srbije, već i susednim zemljama.

Možda Vas zanima i sledeće...