Prijem za decu sa Kosova i Metohije

image_pdfimage_print

8_2471_2058_decakimDeset učenika osnovne škole iz Donje Brnjice na Kosovu i Metohiji danas je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Deca iz ovog sela učesnici su likovne kolonije koja se održava u Sićevu, a koja postoji već 11. godina, od 2004 godine kada se dogodio veliki pogrom Srba na Kosovu i Metohiji i kada je prva grupa dece stigla u Niš i makar nekoliko dana mogla da se kroz i igru i likovno stvaralaštvo udalji za momenat od surove stvarnosti.

Gradonačelnik Perišić poželeo je deci sa Kosova i Metohije dobrodošlicu u Niš sa željom da provedu nekoliko nezaboravnih dana u likovnoj koloniji u Sićevu. “Grad Niš će uvek našoj deci iz Južne srpske pokrajine pružiti maksimalno gostoprimstvo i angažmanom pedagoga i stručnjaka iz NKC-a pomoći da se ova likovna kolonija osmisli na pravi način kroz igru, usvajanje novih znanja ali i pružanje prilike deci da pokažu svoju kretaivnost, “rekao je gradonačelnik.

Deca koja borave u Sićevu složna su u oceni da je lep pejzaž ovog kraja idelan za slikanje planina, a kako kažu ostane vremena i za igru i druženje.

Gradonačelnik je darovao deci sa Kosova i Metohije prigodne poklone u kojima se nalaze i knjige sa podacima o kultruno-istorijskim znamenitostima Grada Niša.

Možda Vas zanima i sledeće...