Пријем за децу са Косова и Метохије

image_pdfimage_print

8_2471_2058_decakimДесет ученика основне школе из Доње Брњице на Косову и Метохији данас је у Градској кући примио градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић. Деца из овог села учесници су ликовне колоније која се одржава у Сићеву, а која постоји већ 11. година, од 2004 године када се догодио велики погром Срба на Косову и Метохији и када је прва група деце стигла у Ниш и макар неколико дана могла да се кроз и игру и ликовно стваралаштво удаљи за моменат од сурове стварности.

Градоначелник Перишић пожелео је деци са Косова и Метохије добродошлицу у Ниш са жељом да проведу неколико незаборавних дана у ликовној колонији у Сићеву. “Град Ниш ће увек нашој деци из Јужне српске покрајине пружити максимално гостопримство и ангажманом педагога и стручњака из НКЦ-а помоћи да се ова ликовна колонија осмисли на прави начин кроз игру, усвајање нових знања али и пружање прилике деци да покажу своју кретаивност, “рекао је градоначелник.

Деца која бораве у Сићеву сложна су у оцени да је леп пејзаж овог краја иделан за сликање планина, а како кажу остане времена и за игру и дружење.

Градоначелник је даровао деци са Косова и Метохије пригодне поклоне у којима се налазе и књиге са подацима о култруно-историјским знаменитостима Града Ниша.

You may also like...