Održana 92. sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print
Gradska kuća u Nišu

Gradska kuća u Nišu

Na 92. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, jednoglasno je doneto Rešenje o utvrđivanju Predloga odluke o izmenama Odluke o pravima iz oblasti socijalne zaštite na teritoriji Grada Niša, koja praktično znači da su stvoreni pravni uslovi da se niškom Crvenom krstu omogući učešće u poslovima organizacije Narodne kuhinje. Već od naredne nedelje 1800 naših najugroženijih sugrađana počeće da dobijaju pakete namirnica, dok će kuvane obroke moći da se isporučuju nakon obavljenog postupka javne nabavke.

Kako je pojasnio gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić, ova odluka stvorila je uslove da se preko Crvenog krsta obezbedi deo potrebnih namirnica iz donacija, a na taj način će se ostvariti značajne uštede gradskog budžeta i omogućiti da za najugroženije Nišlije omogući kontinuirano sprovođenje ove usluge.

Jednoglasno je utvrđeno i rešenje o utvrđivanju Predloga rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Statuta Javnog komunalnog preduzeća za vodovod i kanalizacijuu “Naissus”, u skladu sa ranije izmenjenim osnivačkim aktima ovog preduzeća, a usvojen je i cenovnik usluga koje su poverene ovom preduzeću. i na ovaj način, kako je obrazloženo, doći će do značajnih ušteda u gradskom budžetu i omogućiće se kvalitetno izvođenje radova.

Gradsko veće usvojilo je i Program Uređenja Spomen parka Bubanj i održavanje spomenika prirode, a za šta je predviđeno 3. 85 miliona dinara, kao i Program uređenja međublokovskog zelenila u cilju unapređenja životne sredine, za šta je obezbeđeno 16 miliona dinara.

Doneto je Rešenje o izmenama Tarifnog sistema u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Grada Niša i Rešenje o utvrđivanju cena usluga prevoza u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Grada Niša, koje previđa povećanje cena polumesečnih i mesečnih karata za gradski prevoz od 1. jula za 9%.

Kako je obrazloženo, cena mesečnih karata nije menjana od 1. januara 2012. godine, a decembra prošle godine promenjene su cene pojedinačnih karata. To je dovelo do bolje prodaje mesečnih karata, čija se cena sada mora korigovati kako bi subvencije za gradski prevoz mogle da ostanu u okviru planiranih vrednosti.

Na današnjoj sednci Gradsko veće donelo je i Rešenje o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Upravi za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

Možda Vas zanima i sledeće...