1

Пријем за рукометаше Железничара

8_2466_2055_rukometРукометаши Железничара освојили су Куп Србије, пошто су у финалном мечу завршног тунрира који је одржан у Нишу савладали Црвену звезду резултатом 30:26.

 Овим поводом у Градској кући је организован пријем за рукометаше и руководство клуба. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић захвалио се рукометашима Жеље за радост коју су приредили навијачима и свим Нишлијама, јер је после 15. година један рукометни трофеј у мушкој конкуренцији поново у Нишу, који је у последње време због честих наступа реперезентације прозван градом рукомета. “Желим вам пуно успеха и надаље и да град достојно представљате у европком такмичењу” рекао је градоначелник.

 Уз велику подршку публике Жеља је тријумфално завршио финални меч, а након последњег звука сирене уследило је велико славље играча, стручног штаба и навијача домаћег клуба. Заслуге за трофеј припадају свим играчима, а на овом мечу истакли су се Дарко Ђукић и Гвозден Денић који су постигли по 8 голова, док је седам постигао Бобан Живковић. Дарко Ђукић проглашен је за најбољег играча завршног турнира, на коме је са 17 голова био и најбољи стрелац, док је за најбољег голмана изабран Милан Косановић из Црвене звезде.

 Присутни гледаоци овацијама су поздравили најсвечанији тренутак, када су капитену Бобану Живковићу уручени трајни и прелазни пехар намењени победнику Купа. То је укупно шести пехар у најмасовнијем такмичењу који је у својој историји пригрлио Жеља, а први после 15 година. Као победник Купа нишки клуб је стекао право да најесен представља нашу земљу у Европи у ЕХФ купу.