Награда за квалитет рада “Југоимпекса”

image_pdfimage_print

0_2469_2056_jugoimpexУ организацији The European Society for Quality Research (ESQR) са седиштем у Женеви, у Бриселу су, у недељу, 1. јуна, уручене награде фирмама и институцијама из целог света, за најбољу праксу и квалитет рада. Међу лауреатима ове престижне награде је и компанија Југо-импекс из Ниша. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић упутио је овим поводом честитку директору компаније “Југо-импекс”.

 “Користим ову прилику да честитам директору Југо-импекса господину Вујадину Шћекићу ово вредно признање, са искреним жељама да и убудуће настави свој успешан рад спровођењем опробаних метода рада у складу са европским стандардима, који годинама уназад дају одличне резултате у пракси”.

 Југо-Импекс, једна од две награђене фирме из Србије, тренутно запошљава 250 људи у различитим секторима. Примарна делатност Југо-Импекса је прерада и рециклажа секундарних сировина од обојених метала, посебно бакра и бакарних легура. У 2009. години су успешно развили производ, експандирану бакарну гранулу, који се добија из рециклаже отпада од обојених метала, која има широку примену у хемијској индустрији. Производ овог квалитета и карактеристика је јединствен у Србији. Осим тога, Југо-Импекс има и сектор управљања опасним отпадом, који се бави рециклажом опасног отпада као и коначним збрињавањем индустријских отпада за које не постоје капацитети у Србији.

You may also like...