Градска слава

image_pdfimage_print

8_2465_2051_slavaСветом архијерејском литургијом почела је прослава градске славе у цркви Светог цара Константина и Свете царице Јелене. Литургију је предводио нишки владика Јован. У својој проповеди подсетио је Нишлије на неке врлине, које се, како он каже, временом заборављају.

 Многи нишки званичници присуствовали су литургији и литијама око храма. Нишлијама је славу честитао и градоначелник Ниша, проф. др Зоран Перишић, који је пожелео да се још много година слави, са жељом да стално напредујемо као град, али и појединачно као људи и да учинимо онолико колико можемо како би сви живели у миру и благостању.

 Поводом градске славе у Нишу ће од 3. до 6. јуна бити одржан и традиционални међународни симпозијум византолога “Ниш и Византија”. Такође у част градске славе у галерији у Тврђави отворена је изложба нишких уметника “Рефлексије Византије 2014”. Изложба је отворена до 8. јуна.

 Нишлије су ове године градску славу свети цар Константин и царица Јелена обележиле скромније него раније у истоименом храму у парку Светог Саве. Црквени поглавари и градски званичници том приликом позвали су Нишлије на племенитост и солидарност.

You may also like...