1

Предаја лабарума градоначелнику

8_2463_2049_labarumПредајом лабарума градоначелнику Ниша проф. др Зорану Перишићу током бденија у цркви Светог цара Константина и Свете царице Јелене почело обележавање градске славе.

 Његово преосвештенство Владика нишки др Јован пожелео је срећну славу Нишлијама и симболично предао градоначелнику лабарум са Христовим монограмом.

 “Пред свима нама је обавеза да покажемо вољу и способност да превазиђемо тешко бреме мутног времена и да смо спремни борити се за истинску слободу, људско достојанство и толеранцију које нам је Бог даровао, а Цар Константин уобличио доношењем историјског Едикта.

 Цивилизацијске вредности нису случајно нама остављене, јер Србија је одувек била, а и данас јесте, неодвојива срж Европског простора и то Европе која је настала под утицајем хришћанства и цивилизацији подарила непролазна уметничка достигнућа али и принципе слободе, толеранције и међусобног поштовања.

 Желим да честитам градску славу свим Нишлијама са жељом да стално напредујемо као град, али и појединачно као људи и да учинимо онолико колико можемо како би сви живели у миру и благостању”, рекао је градоначелник Перишић.

 “Славећи ову славу Град Ниш и грађани Ниша показују да поштују историју и да цене све оне који су живели на овим просторима пре много векова. Али ова слава представља и велику одговорност и обавезу за све нас да покажемо узорним и поштеним радом да смо достојни славне историје и традиције овог града”, закључио је градоначелник Ниша.