Predaja labaruma gradonačelniku

image_pdfimage_print

8_2463_2049_labarumPredajom labaruma gradonačelniku Niša prof. dr Zoranu Perišiću tokom bdenija u crkvi Svetog cara Konstantina i Svete carice Jelene počelo obeležavanje gradske slave.

 Njegovo preosveštenstvo Vladika niški dr Jovan poželeo je srećnu slavu Nišlijama i simbolično predao gradonačelniku labarum sa Hristovim monogramom.

 “Pred svima nama je obaveza da pokažemo volju i sposobnost da prevaziđemo teško breme mutnog vremena i da smo spremni boriti se za istinsku slobodu, ljudsko dostojanstvo i toleranciju koje nam je Bog darovao, a Car Konstantin uobličio donošenjem istorijskog Edikta.

 Civilizacijske vrednosti nisu slučajno nama ostavljene, jer Srbija je oduvek bila, a i danas jeste, neodvojiva srž Evropskog prostora i to Evrope koja je nastala pod uticajem hrišćanstva i civilizaciji podarila neprolazna umetnička dostignuća ali i principe slobode, tolerancije i međusobnog poštovanja.

 Želim da čestitam gradsku slavu svim Nišlijama sa željom da stalno napredujemo kao grad, ali i pojedinačno kao ljudi i da učinimo onoliko koliko možemo kako bi svi živeli u miru i blagostanju”, rekao je gradonačelnik Perišić.

 “Slaveći ovu slavu Grad Niš i građani Niša pokazuju da poštuju istoriju i da cene sve one koji su živeli na ovim prostorima pre mnogo vekova. Ali ova slava predstavlja i veliku odgovornost i obavezu za sve nas da pokažemo uzornim i poštenim radom da smo dostojni slavne istorije i tradicije ovog grada”, zaključio je gradonačelnik Niša.

Možda Vas zanima i sledeće...