Održana 91. sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print

kucaNa 91. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, jednoglasno je utvrdilo Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Niša. Načelnik Uprave za finansije, izvozrne prihode lokalne samouprave i javne nabavke Miljan Stevanović, budžet za 2013. godinu realizovan je 70. 27%, a ukupan fiskalni suficit iznosi oko 105 miliona dinara.

 Gradonačelnik Perišić pojasnio je da je ovaj suficit prikazan kao knjigovodstvena vrednost.

 – Kad imate realizaciju budžeta od 70 odsto, teško da možete govoriti o suficitu. Izveštaj revizorske komisije je pozitivan i ono što me obradovalo je što je bar jedan segment krenuo na bolje, da su svi propusti koji su registrovani u prošloj godini otklonjeni. Bilo je 17 tačaka finsnijske situacije u gradu koje su prilično loše vođene, a nismo imali evidenciju kolika je zaduženost grada, i to je sada ispravljeno. Veoma je značajno da je jedna institucija radila bolje nego prošle godine, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

 Jednoglasno su doneta i rešenja o davanju saglasnosti na Program održavanja parkovskog i dečijeg mobilijara i novogodišnje i božićne dekoracije u gradu, na Program rada dežurne službe JKP “Gorica”, na Program uređenja i održavanja gradskih grobalja u upotrebi Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” Niš za 2014. godinu i Rešenje o davanju saglasnosti na Program uređenja i održavanja javnih zelenih površina JKP “Gorica” Niš za 2014. godinu. Prema rečima člana Gradskog veća Miloša Banđura, resorno zaduženog za oblast komunalnih delatnosti, ovi programi na nivou su onih iz ranijih godina, imajući u vidu da su i sredstva koja su planirana ista kao i prošle godine.

 Članovi Gradskog veća jednoglasno su prihvatili Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Saveta za revitalizaciju Niške tvrđave, koje predviđa da će funkciju predsednika ovog tela, umesto člana Gradskog veća Predraga Savića ubuduće obavljati direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

 Takođe, konstatovan je prestanak važnosti Rešenja o privremenom udaljenju sa rada Miodragu Breškoviću zbog ukidanja pritvora i doneto je Rešenje o prestanku važenja Rešenja o obrazovanju Komisije za procenu štete od elementarnih nepogoda na poljoprivrednom zemljištu, objektima i usevima na teritoriji grada Niša.

 Kako je pojasnio gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, ova komisija je evidentirala štetu od nedavne elementarne nepogode u ukupnom iznosuod oko 26 miliona dinara, kao i štetu od oko 11 miliona dinara na sistemu vodosnabdevanja.

Možda Vas zanima i sledeće...