1

Пријем за младе амбасадоре културе

8_2455_2042_ambasadorikultureУ Градској кући данас је уприличен пријем за младе амбасадоре културе.

 Ово је најефикаснији и најјефтинији начин да се што више младих укључи у културу града. Задатак младих амбасадора је да културне догађаје и манифестације у граду приближе својим вршњацима у основним и средњим школама и на факултетима.

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић обратио се малдим амбасадорима културе и рекао да” подаци говоре да је за првих два месеца рада амбасадора забележен одличан резултат, јер је посета културним институцијама порасла за 30%. Наших 205 амбасадора имало је директан контакт са око 40. 000 младих којима су презентована актуелна дешавања у граду.

 Свесни смо да је услед бројних негативних тенденција које се шире средствима информисања број младих који посећују представе и остале културне манифестације заиста мали, али ово је и један од начина да се у директном контакту млади усмере на прави начин”, рекао је градоначелник Перишић.

 Поред константне едукације из различитих области, младим амбасадорима је у току трајања мандата омогућен бесплатан улаз на све културне манифестације у граду.

 Директним учешћем и промовисањем културних догађаја у свом вршњачком окружењу постиже севишеструки ефекат у образовању младих, али и у њиховом правилном васпитању.