Prijem za mlade ambasadore kulture

8_2455_2042_ambasadorikultureU Gradskoj kući danas je upriličen prijem za mlade ambasadore kulture.

 Ovo je najefikasniji i najjeftiniji način da se što više mladih uključi u kulturu grada. Zadatak mladih ambasadora je da kulturne događaje i manifestacije u gradu približe svojim vršnjacima u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima.

 Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić obratio se maldim ambasadorima kulture i rekao da” podaci govore da je za prvih dva meseca rada ambasadora zabeležen odličan rezultat, jer je poseta kulturnim institucijama porasla za 30%. Naših 205 ambasadora imalo je direktan kontakt sa oko 40. 000 mladih kojima su prezentovana aktuelna dešavanja u gradu.

 Svesni smo da je usled brojnih negativnih tendencija koje se šire sredstvima informisanja broj mladih koji posećuju predstave i ostale kulturne manifestacije zaista mali, ali ovo je i jedan od načina da se u direktnom kontaktu mladi usmere na pravi način”, rekao je gradonačelnik Perišić.

 Pored konstantne edukacije iz različitih oblasti, mladim ambasadorima je u toku trajanja mandata omogućen besplatan ulaz na sve kulturne manifestacije u gradu.

 Direktnim učešćem i promovisanjem kulturnih događaja u svom vršnjačkom okruženju postiže sevišestruki efekat u obrazovanju mladih, ali i u njihovom pravilnom vaspitanju.