1

Помоћ из Ниша за поплављена подручја

kamionKонвој хуманитарне помоћи из Ниша са преко 60 тона неопходних средстава и воде кренуо је пут поплављених подручја где ће ова помоћ бити испоручена. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић захвалио се пре поласка камиона свим грађанима Ниша који су показали солидарност, али и свим волонтерима који су до раних јутарњих сати радили на нишком сајмишту.

 “Помоћ ће убудуће бити сакупљана према потребама угрожених грађана, за сада су највеће потребе за хемијским и средствима за дезинфекцију и пијаћом водом” рекао је градоначелник. Помоћ из Ниша са 11 камиона кренула је пут Ражња, Рековца, Ћићевца, Варварина, Трстеника, Деспотовца, Параћина, Јагодине, Свилајнца, Шапца, Вреоца и Колубаре. 9 камиона је обезбедило јавно предузеће Пошта Србије, а по један Институт Нишка бања и МД градња. Нешто после поднева конвој који је кренуо из Ниша стигао је на своја одредишта. Градоначелник Ниша предводио је колону камиона и помоћ допремио угроженим мештанима Параћина, Ћићевца и Варварина, где је у разговору са представницима локалних самоуправа и грађанима добио информације о размерама ове природне непогоде која је задесила Србију.

 Према најавама градоначелника очекује се да и следећег петка буде организован сличан конвој помоћи, а очекују се и упутства Владе Србије о томе како ће бити извршен трансфер новчане помоћи који су сакупили радници градске управе и бројних јавних предузећа у Нишу.