Pomoć iz Niša za poplavljena područja

image_pdfimage_print

kamionKonvoj humanitarne pomoći iz Niša sa preko 60 tona neophodnih sredstava i vode krenuo je put poplavljenih područja gde će ova pomoć biti isporučena. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić zahvalio se pre polaska kamiona svim građanima Niša koji su pokazali solidarnost, ali i svim volonterima koji su do ranih jutarnjih sati radili na niškom sajmištu.

 “Pomoć će ubuduće biti sakupljana prema potrebama ugroženih građana, za sada su najveće potrebe za hemijskim i sredstvima za dezinfekciju i pijaćom vodom” rekao je gradonačelnik. Pomoć iz Niša sa 11 kamiona krenula je put Ražnja, Rekovca, Ćićevca, Varvarina, Trstenika, Despotovca, Paraćina, Jagodine, Svilajnca, Šapca, Vreoca i Kolubare. 9 kamiona je obezbedilo javno preduzeće Pošta Srbije, a po jedan Institut Niška banja i MD gradnja. Nešto posle podneva konvoj koji je krenuo iz Niša stigao je na svoja odredišta. Gradonačelnik Niša predvodio je kolonu kamiona i pomoć dopremio ugroženim meštanima Paraćina, Ćićevca i Varvarina, gde je u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava i građanima dobio informacije o razmerama ove prirodne nepogode koja je zadesila Srbiju.

 Prema najavama gradonačelnika očekuje se da i sledećeg petka bude organizovan sličan konvoj pomoći, a očekuju se i uputstva Vlade Srbije o tome kako će biti izvršen transfer novčane pomoći koji su sakupili radnici gradske uprave i brojnih javnih preduzeća u Nišu.

Možda Vas zanima i sledeće...