1

Обилазак угрожених подручја

8_2440_2028_poplaveobilazakГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, заменик градоначелника Љубивоје Славковић и градски већник проф. др Жарко Ранковић обишли су подручија на територији града која су угрожена обилним падавинама.

 У рејону Брзог Брода излио се Суводолски поток који је поплавио десетак кућа, екипе задужене за санацију од поплава су на терену, обезбеђене су довољне количине врећа са песком и ситуација је колико то дозвољавају услови под контролом, па није потребан ангажман припадника жандармерије и војске.

 Услед падавина набујала је и Јелашничка река које је однела један мањи мост, па је једна породица због опасности од поплаве синоћ евакуисана. Предузимају се све неопходне мере како би се заштитило неколико кућа које су угрожене услед набујалости ове реке.

 Ситуација у граду је релативно стабилна, а најтеже стање је на габровачком путу и у Зетској улици где се вода слива са оклоних улица па је испод надвожњака код Медицинске школе преподне вода достигла дубину преко једног метра. Хала Чаир је за сада безбедна, сви критични пунктови покривени су врећама са песком, а наложено је и обезбеђивање одвода атмосферске канализације, како вода не би продрла у просторије које се налазе у приземљу овог објекта.